Как да научим децата да си прибират играчките сами

Как да научим децата да си прибират играчките сами

5 май 2020

Акулата - кош за играчки е направена с цел да научим детето да си прибира играчките само, с желание и то забавлявайки се. Акулата "поглъща" всички дребни играчки, така стаята на детето е винаги подредена след игра. А детето се забавлява и докато си прибира играчките "хранейки" акулата. Сега подреждането на детската стая и прибирането на играчките става бързо, лесно и забавно без родителите да се чудят как да накарат и научат детето да си прибира играчките само и да бъде подредено. 

 

Кошът за играчки с атрактивна форма и функция мотивира детето да приема подреждането като забавна, а не отегчителна задача. Това възпитава в него положително отношение към подреждането и другите домашни задължения още в ранна възраст. Кошът е остатъчно голям, за да събере всички дребни играчки, които влудяват родителите, когато са разпилени из цялата стая.

 

Децата са любопитни колко играчки може да "изяде" акулата и за това продължават да я пълнят без да спират докато не си приберат всички играчки. Видео може да видите тук. Кошът-акула е истинска мотивация и забавление за децата!

 

Освен това може да използвате Акулата и за забни игри развиващи концентрацията и моториката на детето. Изпразнете коша, застанете на няколко крачки от акулата (в зависимост от възраста и възможностите на детето), вземете няколко топки за тенис и отбелязвайте точка за всяка вкарана в устата на акулата топка. 

 


6 бр. маски и всичкото това за 1 лв. + малко ръчен труд у дома

прочети още

Мал от Наследниците и Опасният Хенри са едни от най-завладяващите тийнейджърски сериали на Дисни.

прочети още

Когато трябва да си купя нова чанта, обикновено си задавам въпросите: Каква трябва да бъде моята чанта? Красива или удобна? Или по-класическа и практична?

прочети още

Нови детски костюми на любими герои!

прочети още

Играта е най-силното оръжие в обучението на децата от 3 до 5 години Ако изглежда, че всеки път, когато се обърнете, детето ви е научило ново умение, няма да сбъркате. Предучилищните години са период на изключително бързо развитие на мозъка, подхранван от два едновременни процеса: синаптогенеза и миелинизация. Синаптогенезата свързва невроните заедно в сложни мрежи чрез създаването на нови синапси в мозъка. Междувременно миелинизацията обтяга нервите в мастно, защитно покритие, което позволява по-бързо предаване на мозъчни сигнали. Разработената, все по-ефективна мрежа, която дава резултат, позволява бърза комуникация между различни райони на мозъка и оставя детето ви в готовност да научи всичко - от нова дума до нова песен, до нова концепция за това как работи Вселената. Ето някои от начините, по които може да видите развитието на мозъка в детето ви:

прочети още